Hangyaboly Süti

  A Hangyaboly Süti
egy egyszerű, de nagyon látványos desszert, amelyet könnyen elkészíthetsz
otthon is. A neve onnan ered, hogy a sütemény tetejét apró drazsé
hangyabolyként díszítik. Az első lépés a sütemény tészta elkészítése. Ehhez
keverj össze lisztet, cukrot, vajat és tojást egy tálban, majd gyúrd össze
egy sima tésztává. Nyújtsd ki a tésztát és szaggasd ki kerek formák
segítségével. A következő lépés a tészta sütése. Előmelegített sütőben süsd
meg a formák, amíg aranybarna nem lesz a szélük. Miután kihűltek a
sütemények, jöhet a drazsék felhelyezése. Használhatsz bármilyen színű és
méretű drazsét a hangyaboly hatás eléréséhez. Ragaszd fel őket az egyes
sütemények tetejére úgy, hogy kis kupolát formázzanak. Ezek után már csak
annyi a dolgod, hogy élvezd a Hangyaboly Süti látványát és ízét! Remélhetőleg
barátaid is lenyűgözőnek találják majd ezt az egyszerű, de nagyszerű
desszertet. Próbáld ki te is ezt az érdekes és vicces süteményt, és
garantáltan sikert aratsz majd vele!