A hasábburgonya az
egyik legnépszerűbb köretétel, amelyet szinte mindenki imád. Otthon is
könnyedén elkészíthető, és nemcsak finom, de egészségesebb is, mint a bolti
változat. Ha szeretnéd megtanulni, hogyan süss hasábburgonyát otthon, akkor
jó helyen jársz! Íme néhány lépés, amely segítségével tökéletes
hasábburgonyát készíthetsz: 1. Először is mosd meg alaposan a burgonyát, majd
hámozd meg és vágd vékony csíkokra. 2. Áztasd be hideg vízbe legalább fél
órára, hogy kicsit kioldódjon belőle a keményítő. 3. Szárítsd meg a burgonyát
papírtörlővel, majd tedd egy tálba és ízesítsd sóval, borsval és kedvenc
fűszereiddel. 4. Melegíts fel egy nagy serpenyőt olajjal és tedd bele a
burgonyacsíkokat. Fontos, hogy ne pakoljuk túl a serpenyőt, mert így nem
sülnek meg egyformán. 5. Süsd aranybarnára mindkét oldalát közepes lángon,
időnként megkeverve. 6. Ha elkészült a hasábburgonya, vedd ki a serpenyőből
és szedd le róla a felesleges olajat papírtörlő segítségével. 7. Tálald
azonnal frissen sütve ketchup-pel vagy sajtmártással. Reméljük, hogy ezekkel
a tippekkel te is könnyedén elkészíted otthon a tökéletes hasábburgonyát! Jó
étvágyat!
