Házi Nyúl Pörkölt

  A Házi Nyúl
Pörkölt egy igazán ízletes és tápláló étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk
otthon is. A nyúlhús egy könnyen emészthető és alacsony zsírtartalmú hús, ami
remek választás lehet a pörkölt alapanyagaként. Az első lépés az
elkészítéshez, hogy vásároljunk friss és minőségi nyúlhúst. A hús darálva
vagy kockákra vágva is használható a pörkölt elkészítéséhez. Fontos, hogy
alaposan megmosd és leszárítsd a húst, mielőtt nekiállnál a fűszerezésnek. A
következő lépésben kevés olajat hevítsünk fel egy lábasban, majd pirítsuk meg
benne az apróra vágott hagymát. Ha már üveges az hagyma, adjuk hozzá a
nyúlhúst és pirítsuk addig, amíg szép barna nem lesz. Ezután jöhetnek a
fűszerek: só, bors, őrölt paprika, valamint ízlés szerint más fűszerek is
kerülhetnek a nyúlhúshoz. Adjunk hozzá egy kevés vizet vagy húslét is, majd
fedjük le a lábast és hagyjuk rotyogni az ételt lassú tűzön legalább egy órán
keresztül. Amikor már puha és ízes a pörköltünk, tálalhatjuk friss
zöldségekkel vagy rizzsel. Az igazi házi nyúl pörkölt így garantáltan finom
és tápláló fogás lesz az egész családnak! Remélem kedvet kaptatok ti is ennek
az egyszerű receptnek az elkészítéséhez! Jó étvágyat kívánok minden kedves
olvasónak!