Házi Nyúlpaprikás Recept

  Ahogy beköszöntött
az ősz, egyre inkább kedvünkre valóvá válnak a tartalmas és ízletes
egytálételek. Ilyenkor kerül előtérbe például a hagyományos magyar házi
nyúlpaprikás receptje is, amely egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül
ízletes fogás. Először is szükségünk lesz egy jó minőségű nyúlhúsra. A hús
legyen lehetőleg friss, és ha lehet, akkor szakértőnél vásároljuk meg. A
nyúlhús elkészítése nem különbözik nagyban más húsfajták elkészítésétől.
Először a húst apró darabokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, valamint sót és borsot
ízlés szerint. Miután a hagyma üveges lett, jöhet a paprika. Fontos, hogy jó
minőségű füstölt paprikát használjunk a receptben, hiszen ez adja majd az
igazi ízét a nyúlpaprikásnak. A paprikát összekeverjük a hússal és hagyjuk
pár percig pirulni. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük, majd letakarva
pároljuk puhára a húst. Ha már majdnem elkészült a fogás, adjunk hozzá tejfölt
vagy tejszínt a mártáshoz, hogy krémesebb legyen az étel. Egy kis liszttel
besűríthetjük a mártást, ha túl folyós lenne. Végül tálaláskor megszórhatjuk
friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. A házi nyúlpaprikás könnyen
variálható recept, így bátran próbálkozzunk különböző fűszerekkel és
zöldségekkel is. Ezt az ízletes fogást remekül lehet kínálni friss kenyérrel
vagy galuskával. Jó étvágyat!