Házi Paradicsompüré

  Cím: Fedezd fel a
Tengeri Zöldségek Varázslatát – Wakame Saláta Különleges ízű, különösen
egészséges és rendkívül egyszerű elkészíteni – ha a wakame salátáról
beszélünk, ezek a jellemzők ugrik be először. A Wakame egy különleges tengeri
hínár fajta, ami kelet-ázsiai országokban, mint Japán, Kína és Korea már
évszázadok óta része az étrendnek. Ebben a blogbejegyzésben bemutatom, hogyan
állíts össze egy tápláló wakame salátát otthon. Először is, nézzük meg miért
olyan egészséges ez a tengeri zöldség. Gazdag forrása többek között a jódnak,
kalciumnak, magnéziumnak és vasnak. Emellett számos vitamint is tartalmaz:
A-, C- és E-vitamint, valamint B-vitaminokat. Az antioxidáns tulajdonságainak
köszönhetően segít semlegesíteni a testben található szabadgyököket.
Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk az immunrendszer erősítéséhez és
az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez. De hogyan készíthetsz wakame
salátát? Először is, szükséged lesz wakame-ra. Ez a tengeri alga gyakran
szárított formában kapható, így előzetes beáztatásra van szükség. Egyszerűen
helyezz egy maréknyi szárított wakamét egy tálba, és önts rá bőven hideg
vizet. Hagyd állni 5-10 percig, amíg a hínár megduzzad és visszanyeri
természetes, rugalmas textúráját. Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A
legegyszerűbb wakame saláta recept szerint ehhez szükséged lesz: – Egy kis
darab sárgarépára, vékony csíkokra vágva – Egy kisebb uborkára, szintén
vékony csíkokra vágva – 1-2 evőkanál szójaszószra – 1 evőkanál rizsecetre
vagy citromlére – 1 teáskanál szezámmagra – Opcionálisan egy kis mézre vagy
agavé szirupra az édesség kedvelőinek A wakamét jól csepegtesd le, majd
keverd össze az előkészített zöldségekkel. Készíts egy öntetet a
szójaszószból, ecetből és édesítőből, majd öntsd a salátára és jól forgasd
össze. Szórd meg a tetejét szezámmagg