Házi Sajt Készítése Tojással

  A sajtkészítés
otthon is könnyedén elvégezhető, és a végeredmény finom, friss sajtot
eredményez. Ebben a bejegyzésben megosztom veletek, hogyan készíthettek házi
sajtot tojással. Először is szükségetek lesz tejre, ecetre vagy citromlére,
sóra és természetesen tojásra. Fontos, hogy minőségi alapanyagokat
használjatok a legjobb eredmény érdekében. 1. Első lépésként melegítsük fel a
tejet egy lábasban közepes lángon. Vigyázni kell, hogy ne forrjon fel, csak
melegedjen meg. 2. Adjunk hozzá ecetet vagy citromlevet a meleg tejhez, és
keverjük össze. A sav hatására a tej megválik a sajtolt sajttól és a savóvá
válik. 3. Várjunk türelmesen, amíg egy nagy darab szilárd sajt kezd
kialakulni a savóban. 4. Miután elkészült a sajt, szűrjük le a savót egy
szitán vagy sajtvaszon segítségével. 5. A következő lépésben adjunk hozzá sót
a sajthoz ízlés szerint. 6. Most jön az idő, hogy hozzáadjuk a tojást a
sajtunkhoz. Ezt azért tesszük, mert a tojás segít abban, hogy a sajt összetartsa
az alakját és textúráját. 7. Keverjük össze alaposan a tojást és a sajtot,
majd formázzuk meg kívánt alakúra. 8. Hagyjuk pihenni néhány órát a hűtőben,
hogy összeérjenek az ízek és az állag tökéletes legyen. És voilà!
Elkészítettük házi sajtunkat tojással. Remélhetőleg élvezettel fogyasztod
majd ezt az egyszerűen elkészíthető finomságot! Jó étvágyat!