Cím: A tökéletes
házi túró elkészítése Szeretettel köszöntelek a blogomban, kedves olvasó!
Ebben a bejegyzésben egy olyan témával szeretnék foglalkozni, ami a konyha
szerelmeseinek szíve közelében van: a házi túró készítése. Ahogy azt
megszokhattátok, a témát egyszerűen és érthetően fogom bemutatni, hogy még a
gasztronómia világában kevésbé jártasak is könnyedén elkészíthessék ezt az
ízletes sajtfélét. Miért pontosan a házi túró? Nos, ez azért könnyen megválaszolható
kérdés. Az otthon készült túró nemcsak finomabb és frissebb, de egészségesebb
is az üzletben kapható társainál, hiszen nincsenek benne tartósítószerek vagy
mesterséges adalékanyagok. Ráadásul elkészítése sem bonyolult, csak egy kis
türelemre és időre van szükség. Tehát lássuk is, milyen alapanyagokra lesz
szükségünk! Hozzávalók: – 1 liter tej (előnyösen teljes tehéntej) – 2 dl
joghurt (minél zsírosabb, annál jobb) – 1 citrom leve – Só ízlés szerint Az
elkészítés lépései: 1. először is, öntsd a tejet egy nagy lábasba, és
melegítsd közepes hőfokon. Fontos, hogy ne forrald fel, csak annyira kell
melegíteni, hogy az ujjadat épp el tudod benne tartani. 2. Amikor elértük a
megfelelő hőmérsékletet, adjuk hozzá a joghurtot és óvatosan keverjük el. 3. Pihentessük
a keveréket 2-3 órán keresztül szobahőmérsékleten, hogy a joghurt baktériumai
dolgozhassanak. 4. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és kezdjük el
folyamatosan keverni a masszát közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon. 5.
Miután az egész keverék összeállt és szemcsés lett, fogjunk egy szűrőt,
amelynek finom lyukú textil van az aljára rögzítve (például egy régi pamut
póló), és öntsük bele a túrómasszát. 6. A következő lépésben óvatosan
nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet. Ezt addig folytassuk, amíg már csak
a szilárd túró marad vissza. 7. Végül ízlés szerint sózzuk meg a túrót. 8. A
maradék tejet (savót) ne öntsük ki, mert kiv