Cím: Könnyedén
elkészíthető krutonok a konyhában Sziasztok! Ma olyan témát hoztam el Nektek,
amit igazán szeretek, hiszen nem csak ízletes, de a konyhában maradt, megunt,
vagy éppen feleslegessé vált ételmaradékok felhasználására is tökéletes. A
mai bejegyzés főszereplője a kruton lesz. A kruton, vagy ahogy sokan nevezik
grissini, egy ízletes és ropogós kenyérkocka, ami számos ételhez adható
hozzá. Leggyakrabban levesekben és salátákban találkozhatunk vele, de
önmagában nasinak is tökéletes. Sokan nem tudják, hogy nagyon egyszerűen
otthon is elkészíthető és ráadásul bármilyen fajta kenyeret fel lehet
használni hozzá. Íme a recept: Hozzávalók: – 6 szelet napos kenyér (bármilyen
típusú lehet) – 2 gerezd fokhagyma – 4 evőkanál olívaolaj – Só, bors ízlés
szerint – Szárított fűszerek ízlés szerint (pl. oregano, bazsalikom)
Elkészítés: 1. Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 2. A kenyeret
vágjuk kis kockákra. Nem szükséges, hogy minden darab egyforma legyen, de
azért próbáljuk meg közel azonos méretűre vágni őket. 3. Egy tálban keverjük
össze az olajat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha szeretnénk, akár egy
kis reszelt sajtot is adhatunk hozzá extra ízért. 4. A kenyérkockákat
forgassuk bele az olajos keverékbe, hogy minden oldalukra jusson belőle. 5.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire terítsük szét a kenyérkockákat egyenletesen,
majd szórjuk meg őket sóval és borssal. 6. Süssük őket a sütőben kb. 15-20
percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Fontos, hogy közben néha
keverjük át őket, hogy egyenletesen piruljanak. Ennyire egyszerű elkészíteni
otthon a krutont! Az elkészült krutont tárolhatjuk légmentesen zárható
dobozban, így hosszú ideig eláll. A krutonok nagyszerű módja annak, hogy
felhasználjuk a megmaradt kenyeret és változatossá tegyük vele az ételeinket.
Próbáljátok ki ti is, és osszátok meg velem a tapasztalataitokat! Add