A hideg előételfalatkák igazi
ékszerdobozai a gasztronómiának. Mini formájuk miatt gyakran kerülnek a
vendégváró asztalokra, hiszen könnyen fogyaszthatók, látványosak, változatos
ízeket kínálnak, és emellett számtalan lehetőséget rejt magában ez a
kategória. Mai blogbejegyzésünkben néhány ötletet adunk, hogyan
varázsolhatjuk az egyszerű alapanyagokat látványos és finom hideg
előételfalatkákká. 1. Sajt- és sonkagolyók: Keverj össze reszelt sajtot és
aprított sonkát pici tejföllel, majd sodorj belőle apró golyókat. Szórj rájuk
aprított petrezselymet vagy snidlinget, ha pedig igazán látványosra
szeretnéd, forgasd meg őket szezámmagban vagy pipacsban. 2. Zöldséges
tortillatekercs: Kenj el egy tortillalapot krémsajttal, szórj rá aprított
zöldségeket (paprika, uborka, paradicsom) és hajtsd össze. Vágd szeletekre,
és már kínálhatod is. 3. Cukkinis falatkák: Szeletelj fel egy cukkinit vékony
karikákra, majd rakj rá egy-egy kanál ricottát és egy szelet cherry paradicsomot.
Szórj rá bazsalikomlevélkeket, sózd, borsozd, és frissítő kis falatkáid
készen is vannak. 4. Grissini sonkával: Tekerd grissini pálcára vékony szelet
parmai sonkát. Tálalj mellé olívaolajban áztatott koktélparadicsomot és
mozzarellát, így igazán olasz hangulatú lesz a fogás. 5. Lazacos kréker: Kenj
el egy-egy kanál krémsajtot krékeren vagy piroson, majd tedd rá a füstölt
lazac szeleteket. Friss snidlinggel vagy kaprával megszórva látványos és
finom falatokat kapsz. Reméljük, ötleteinkkel inspirálni tudtunk a következő
vendégváró alkalomra! Ne feledd, a hideg előételfalatkák legnagyobb előnye,
hogy szinte végtelenül variálhatóak. Mindig az aktuális hozzávalókból dolgozz
és ne félj kísérletezni az ízekkel! Jó étvágyat mindenkinek!
