Hideg páclé egy
tradicionális savanyító eljárás, amelynek során zöldségeket vagy gyümölcsöket
áztatunk ecetes folyadékban, így megőrizve azok frissességét és ízét hosszabb
ideig. A hideg páclé készítése egyszerű és gyors folyamat, amelyhez csak
néhány alapanyag szükséges. Először is válasszuk ki a zöldségeket vagy
gyümölcsöket, amelyeket pácolni szeretnénk. Leginkább uborka, paprika, répa
vagy káposzta alkalmas erre a célra. Mossuk meg alaposan őket, majd vágjuk
őket vékony szeletekre vagy darabokra. Készítsünk egy ecetes léből álló
páclét. Ehhez forraljunk fel vízet egy lábasban, majd adjunk hozzá ecetet,
sót és cukrot ízlés szerint. Ezt az ízesített lévet öntsük az előkészített
zöldségekre vagy gyümölcsökre egy üvegedényben vagy befőttesüvegben. Tegyük a
pácolt zöldségeket vagy gyümölcsöket hűtőbe legalább 24 órára, hogy jól
áthatoljon az ízesített ecetlé a nyalánkságokba. Így elkészült hideg páclénk
már fogyasztható is. A hideg páclé nemcsak finom és egészséges snack lehet,
de remek kiegészítője lehet egy-egy ételnek vagy szendvicseknek is. Készítsük
el otthon saját hideg páclénkat és élvezzük az ízek harmóniáját!