Cím: A hagyományok
íze – Húsleves csirkéből Üdvözlet, kedves olvasók! Mai blogbejegyzésemben
egyik legkedvesebb hagyományos magyar ételünk, a csirkehúsleves elkészítését
osztom meg veletek. Éppen ideje az időjárásnak is, hiszen a hideg téli
napokon nincs is jobb a forró leveseknél! A csirkehúsleves nemcsak finom és
tápláló, de a népi hiedelem szerint még gyógyír is a megfázásra. Szerencsére
elkészítése sem ördöngösség, néhány egyszerű lépést kell csak követni.
Hozzávalók: – 1 egész csirke – 2-3 répa – 1 petrezselyemgyökér – 2 fej
vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – Só, bors – Csirkeleves kocka (opcionális)
– Zellerlevél és/vagy petrezselyemzöld Elkészítés: 1. Az elkészítése során
először is tiszta vizet öntünk egy nagy fazékba, majd belehelyezzük az egész
csirkét. Fontos, hogy a csirkét előtte alaposan mossuk meg! 2. Főzés közben
habosodni fog a víz, ezt rendszeresen távolítsuk el. A csirkét addig főzzük,
amíg a húsa könnyen eltávolítható a csontról. 3. Közben egy másik edényben
előfőzzük a zöldségeket: a répát, petrezselyemgyökeret, vörös- és fokhagymát.
Ideje szerinti sózással és borsozással ízesítjük. 4. Ha a csirke már
kellőképpen megfőtt, kivesszük a fazékból, és kicsit hűlni hagyjuk.
Amennyiben van otthon csirkeleves kocka, itt az ideje beledobni a levesbe,
hogy még intenzívebb legyen az íze. 5. A csirkehúslevest szűrjük le, majd
öntsük rá az előfőzött zöldségekre. 6. Mikor a csirke már elegendően lehűlt,
szedjük le róla a húst, és aprítsuk fel kisebb darabokra. 7. Az apróra vágott
húst adjuk hozzá a leveshez, majd tegyük vissza a tűzhelyre. 8. Főzzük
további néhány percig (ne túl sokáig), hogy minden összeérjen. 9. Végül
adjunk hozzá zellerlevelet vagy petrezselyemzöldet frissességért és még több
ízért! És kész is a tökéletes csirkehúsleves! Tálalhatjuk világos tésztá