A húsos pite egy
egyszerű, de ízletes étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
recept alapja egy vékony tészta, amit megtölthetünk hússal és zöldségekkel. A
húsos pite elkészítésének legegyszerűbb módja az alábbiak szerint zajlik: 1.
Először elkészítjük a tésztát. Ehhez keverjünk össze 2 csészényi lisztet, egy
csipet sót és egy kis mennyiségű hideg vizet, amíg rugalmas tésztát nem
kapunk. 2. Gyúrjuk össze a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra egy lisztezett
deszkán. 3. Közben forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg
benne a felkockázott húst és apróra vágott zöldségeket (pl. hagyma,
sárgarépa, zeller). 4. Amikor a hús és zöldségek már megpirultak, szórjuk
rájuk egy kevés lisztet és öntsünk rájuk annyi vizet vagy húslét, hogy sűrű
masszát kapjunk. 5. Tegyük a húsos tölteléket a tészta közepére, majd hajtsuk
rá a tészta szélét a töltelékre. 6. Végül süssük 200 fokon előmelegített
sütőben addig, amíg a tészta aranybarnára pirul. Így egyszerűen elkészítheted
otthon is ezt az ínycsiklandó húsos pitét, mely remek választás ebédre vagy
vacsorára. Jó étvágyat!
