A húsos pite egy
igazán ízletes és laktató étel, amely ideális választás lehet egy gyors ebéd
vagy vacsora elkészítéséhez. A pite tésztája ropogós és könnyű, míg a húsos
töltelék gazdag és fűszeres ízekkel van tele. Elkészítése egyszerű, csak
néhány alapanyag szükséges hozzá, mint például liszt, vaj, tej, tojás és
természetesen hús. Először készítsük el a tésztát úgy, hogy összedolgozzuk a
lisztet a hideg vajjal, majd adjunk hozzá tejet és tojást. Gyúrjuk össze egy
tésztává, majd pihentessük pár percig. Közben készítsük el a húsos tölteléket
is. Pirítsunk meg apróra vágott hagymát és fokhagymát egy kevés olajon, majd
adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,
paprikával és oregánóval. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés paradicsomot
vagy paradicsomszószt is. Amikor mindkét rész elkészült, nyújtsuk ki a
tésztát egy lisztezett deszkán vagy felületen vékonyra. Kenjük ki a húsos
krémmel, majd tekerjük fel úgy, hogy egy tekercset kapjunk belőle. Vágjuk
kisebb szeletekre, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Végül
süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg aranybarnára
nem sült a teteje. Ha szeretnénk még finomabbá tenni az ételt, szórjunk rá
reszelt sajtot az utolsó pár percben. A húsos pite remek választás lehet
bármelyik napra, hiszen gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Próbáljátok ki
ti is otthon!