Hússal Töltött Tészta

  A hússal töltött
tészta egy igazán ízletes és laktató étel, ami tökéletes választás lehet egy
gyors és egyszerű vacsorához. A recept alapja a tészta, amit bármilyen
formában és méretben használhatunk, legyen az penne, spagetti vagy akár
lasagne lap. Az első lépés az, hogy elkészítjük a tésztát a csomagoláson lévő
utasításoknak megfelelően. Eközben egy serpenyőben pirítsunk meg egy hagymát
és fokhagymát kevés olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk
át. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Miután elkészült a húsos ragu, jöhet a tészta töltése. Tegyük a főtt tésztát
egy tálba, majd kanalazzuk rá a húsos ragut. Végül szórjunk rá bőséges
mennyiségű reszelt sajtot, például parmezánt vagy mozzarellát. Az utolsó
lépés az, hogy tegyük a tálban lévő töltött tésztát előmelegített sütőbe, és
süssük addig, amíg a sajt szép aranybarnára nem pirul. Íme, egy egyszerű és
finom hússal töltött tészta recept, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon
is. Jó étvágyat!