A Japan Omlett,
vagy más néven tamagoyaki egy hagyományos japán étel, amelyet általában
reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak az emberek Japánban. A tamagoyaki egy
omlós, sűrűségét tekintve kissé gumis, ízletes omlett, amelyet speciális
sütőedényben készítenek. A tamagoyaki elkészítése során először felverünk egy
vagy több tojást egy tálba, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot. Egy speciális
téglalap alakú sütőedényben melegített olajat öntünk, majd egyszerre csak egy
vékony réteg tojást öntünk bele. Amikor az alsó réteg kissé megszilárdult,
elkezdjük gurigatni az omlettet az edényben. Az első gurítás után újabb
réteget tojást öntünk a már elkészült rétegre, majd folytatjuk a gurítást.
Ezt addig ismételjük, amíg elkészül az omlett. A tamagoyaki ízesítésére
gyakran használnak mirint (édes sós szósz) vagy dashi-t (halhús alaplé). A
Japan Omlett könnyen elkészíthető otthon is, ha beszerezzük a megfelelő
sütőedényt hozzá. Nagyon finom és tápláló reggeli lehet, amelyet akár
zöldségekkel vagy rizs mellé is tálalhatunk. Ha szereted a japán konyhát és
különleges ételeket kóstolni, mindenképpen érdemes kipróbálnod a tamagoyakit!