Joghurtos Pácolt Csirkemell

  A joghurtos pácolt
csirkemell egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, amely tökéletes
választás lehet egy gyors és egészséges vacsorához. A pácolt csirkemell
előkészítése egyszerű, és a joghurtos mártásnak köszönhetően a hús puha és
ízletes lesz. Először is vágjunk vékony szeletekre a csirkemellből, majd
tegyük egy tálba. Készítsünk egy joghurtos páclét a következő hozzávalókból:
joghurt, fokhagyma, citromlé, olívaolaj, só, bors és friss fűszernövények
(pl. petrezselyem vagy bazsalikom). Öntsük rá a páclét a csirkemellre,
alaposan keverjük össze, majd hagyjuk legalább egy órán át pihenni a hűtőben.
Miután a csirkemell jól átjáródott a páclével, készítsük el a sütéshez
szükséges serpenyőt. Pirítsunk meg egy kevés olívaolajat benne, majd tegyük
rá a pácolt csirkemellet. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd tálaljuk
friss salátával vagy körettel. A joghurtos pácolt csirkemell könnyen
variálható más fűszerekkel vagy zöldségekkel is. Próbáljuk ki például curry
porral vagy chilivel fűszerezve is! Az így elkészített étel garantáltan
sikert arat majd az egész családnál. Jó étvágyat kívánunk!