Kacsacomb Sütése Sütőben

  A kacsacomb sütése
sütőben egy különleges és ízletes étel, amit otthon is könnyedén
elkészíthetünk. A következőkben bemutatom nektek, hogyan lehet elkészíteni
ezt a finomságot lépésről lépésre. 1. Előkészületek: Kezdjük a kacsacombok
előkészítésével. Mossuk meg alaposan és szárítsuk meg őket papírtörlővel. Ha
van rajtuk felesleges zsír, vágjuk le azt. 2. Fűszerezés: A kacsacombokat
fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával és friss
fűszernövényekkel (pl. kakukkfűvel vagy rozmaringgal). Dörzsöljük be alaposan
a húst a fűszerekkel mindkét oldalon. 3. Sütés: Melegítsük elő a sütőt 180
fokra. Helyezzük a kacsacombokat egy sütőedénybe, majd tegyük őket a forró
sütőbe. Süssük kb. 45-60 percig, amíg szép aranybarnára sülnek. 4.
Pihentetés: Miután megsült a hús, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni
néhány percig, hogy az ízek összeérjenek és ne szivárogjon ki belőle az
ízletes lé. 5. Tálalás: A kacsacombot tálalhatjuk körettel (pl. sült
zöldségekkel vagy rizs/püréval) és friss salátával. Remélem, hogy segített ez
a kis útmutató abban, hogy hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni
kacsacombot sütőben. Jó étvágyat kívánok!