Kacsamell Sütés

  A kacsamell sütése
egy igazán finom és elegáns fogás, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz.
A kacsamell jellegzetes íze és puha húsa miatt sokak kedvence, és tökéletes
választás lehet egy ünnepi vacsorához vagy egy romantikus vacsorához is. Az
első lépés a kacsamell előkészítése. Fontos, hogy először a felesleget
zsírját eltávolítsuk a húsról, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd helyezzük rá a kacsamellet
a bőrös oldalával lefelé. Süsd meg a húst 5-7 percig, amíg szép aranybarnára
pirul. Fordítsd meg a kacsamellet, majd tedd át egy előmelegített sütőbe (180
fokra) és süsd további 10-15 percig. Ne felejtsd el közben locsolgatni az
olajjal a tetejét, hogy ne száradjon ki. Ha elkészült, vedd ki a sütőből és
pihentesd pár percig a húsban. Ezután már csak szeleteld fel és tálald az
elkészült kacsamellet körettel vagy salátával. Remélhetőleg ezekkel az
egyszerű lépésekkel te is sikeresen elkészíted otthon a finom és ízletes
kacsamellet! Jó étvágyat!