A kagyló egy
ízletes és egészséges tengeri élőlény, amely számos ételben felhasználható.
Ha kedveled a tenger gyümölcseit, akkor érdemes kipróbálnod a kagylóval
készített fogásokat is. Az alábbiakban egy egyszerű és finom kagyló receptet
mutatok neked, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Hozzávalók: – 1 kg
friss kagyló – 2 gerezd fokhagyma – 1 evőkanál olívaolaj – 1 dl fehérbor –
friss petrezselyem – só, bors ízlés szerint Elkészítés: 1. Először alaposan mossuk
meg a kagylókat hideg vízben, majd szedjük ki az összes nyitott vagy sérült
példányt. 2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az
apróra vágott fokhagymát. 3. Pirítsuk meg a fokhagymát egy-két percig, majd
öntsük hozzá a fehérbort. 4. Adjuk hozzá a kagylókat, majd fedjük le a
serpenyőt és pároljuk őket addig, amíg teljesen kinyílnak (kb. 5-7 perc). 5.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a kagylókat, majd szórjuk meg friss
petrezselyemmel. Élvezd az ízletes és egyszerűen elkészíthető kagylót! Jó
étvágyat!