A kagylóhús egy
igazán ízletes és tápláló tengeri csemege, amit számos receptben fel tudunk
használni. Ha szeretnéd kipróbálni ezt az egzotikus alapanyagot, akkor néhány
finom és egyszerű receptet ajánlok figyelmedbe. 1. Sült kagylóhús fokhagymás
vajjal: Először is moss meg alaposan néhány friss kagylót, majd tisztítsd meg
őket a homoktól és egyéb szennyeződésektől. Ezután egy serpenyőben olvaszd
fel egy kis vajat és piríts benne apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a
kagylókat és süsd őket pár percig mindkét oldalukon, amíg szép aranybarnára
pirulnak. 2. Kagyós tészta paradicsommal és bazsalikommal: Egy másik finom
recept, amihez kagylóhúst használhatunk fel, az a tészta paradicsommal és
bazsalikommal. Először főzz meg egy adag tésztát sós vízben, majd szűrd le és
tedd félre. Közben egy serpenyőben piríts meg egy kis hagymát olívaolajon,
majd add hozzá a felaprított paradicsomot és bazsalikomot. Keverd hozzá a
megtisztított kagylókat és párold meg őket néhány percig. Végül forgasd össze
a tésztával és már tálalhatod is. 3. Kagylós curry rizzsel: Ha szereted az
ízes curry-t, akkor ezt a receptet imádni fogod! Egy lábasban hevíts fel egy
kevés olajat és piríts meg benne egy kevés curry pasztát. Add hozzá a megtisztított
kagylókat, zöldségeket (pl. paprika, cukkini) és párold meg őket
összekeverve. Végül keverd hozzá a főtt rizst és már tálalhatod is ezt a
zamatos fogást. Remélem ezekkel a receptekkel kedvet kaptál ahhoz, hogy
kipróbáld a kagylóhús változatos elkészítési módjait! Ne felejts el friss
zöldségeket vagy salátát is adni mellé, hogy még ízletesebb legyen az étel!
Jó étvágyat!