A kakas hús egy
sokak által kevésbé ismert, de rendkívül ízletes és tápláló alapanyag.
Azonban sokan nem tudják, hogyan készítsenek belőle finom fogásokat. Ezért
szeretném megosztani veletek néhány egyszerű és ízletes kakas receptet. 1.
Kakasleves: – Először vágd fel a kakast darabokra, majd tedd egy lábosba és
öntsd fel vízzel. – Adj hozzá zöldségeket (pl. sárgarépa, zeller), sót,
borsot és fűszereket ízlés szerint. – Főzd lassú tűzön legalább 1-2 órán át,
amíg a hús megpuhul és az ízek összeérnek. 2. Kakaspörkölt: – A kakast vágd
kisebb darabokra, majd pirítsd meg egy serpenyőben olajon. – Adj hozzá apróra
vágott vöröshagymát, fokhagymát és paprikát. – Amikor a hús már félig
megpuhult, önts rá kevés vizet és főzd tovább puhára. 3. Kakasragu: – A
kakast vágd kisebb darabokra, majd pirítsd meg egy lábasban olajon. – Adj
hozzá zöldségeket (pl. répa, zeller), paradicsomot vagy paradicsompürét, sót,
borsot és egy kevés cukrot. – Főzd lassú tűzön legalább 1 órán át, amíg a hús
szétfő és az ízek összeérnek. Ezek csupán néhány egyszerű recept a sok közül,
amivel finom ételeket készíthetsz kakashúsból. Ne félj kipróbálni új
alapanyagokat és ízeket, hiszen a változatosság teszi még izgalmasabbá az
étkezést. Jó étvágyat kívánunk!