Káposztás Húsgombóc

  A káposztás
húsgombóc egy hagyományos magyar étel, mely kiváló választás lehet hideg téli
estéken. A recept egyszerű, de nagyszerű ízeket eredményez. Először is
elkészítjük a húsgombócokat. Ehhez egy tálban összekeverünk darált húst,
apróra vágott hagymát, fűszereket és zsemlemorzsát. Az így kapott masszából
gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük őket. Közben megpároljuk a
savanyú káposztát egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
Együtt pároljuk még néhány percig. Amikor a húsgombócok megfőttek,
összekeverjük őket a káposztával, majd még együtt pároljuk egy kicsit, hogy
az ízek jól összeérjenek. Végül tálalhatjuk az ételt tejföllel vagy
tejfölös-mustáros mártással tálalva, friss kenyérrel vagy tésztával. A
káposztás húsgombóc igazi komfortétel, mely melegíti a testet és a lelket
egyaránt. Próbáld ki te is ezt a finom magyar fogást!