Kaposztas Palacsinta

  A kaposztás
palacsinta egy hagyományos magyar étel, amelyet sok család rendszeresen
fogyaszt. A recept egyszerű és könnyen elkészíthető, így ideális választás
lehet gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. Az alapja a palacsintatészta,
amelyet lisztből, tojásból, tejből és sóból készítünk. A tésztát vékonyan
kiöntjük egy forró serpenyőbe, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ezután
jöhet a kaposzta töltelék. A kaposzta töltelék elkészítéséhez megpárolunk egy
fej vágott kaposztát kevés olajon, majd hozzáadjuk a sót és borsot ízlés
szerint. Ha van kedvünk, akár reszelt sajtot is hozzáadhatunk a töltelékhez.
A megpárolt kaposztát elosztjuk a palacsinták között, majd feltekerjük vagy
összehajtjuk őket. Egy sütőedényben összeállítjuk a palacsintákat, majd
ráöntjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe, és
addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul. A kaposztás palacsinta így
egy finom és laktató étel lesz, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
Ideális választás lehet vegetáriánusoknak is, hiszen nem tartalmaz húst.
Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű ételt, és garantáltan nem fogtok
csalódni!