A karfiol sütőben
való elkészítése egy egyszerű és ízletes módja annak, hogy változatosabbá
tegyük az étrendünket. A következő lépések segítségével könnyedén
elkészítheted ezt az egészséges és finom fogást. 1. Előkészületek: Moss meg
alaposan egy közepes méretű karfiolt, majd vágd apró rózsáira. 2. Fűszerezés:
Egy tálban keverj össze olívaolajat, sót, borsot, fokhagymát és bármilyen más
fűszert, amit szeretsz. Forgasd bele a karfiolról az ízesített olajban, hogy
minden darab jól be legyen vonva. 3. Sütés: Terítsd ki a karfiolt egy
sütőpapírral bélelt tepsibe egyetlen rétegben. Süsd 200 fokon kb. 25-30
percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. 4. Tálalás: Ha elkészült, szórd meg
reszelt sajttal vagy friss petrezselyemmel, és tálald azonnal. Ez az egyszerű
recept garantáltan kedvenceddé válik, hiszen a ropogósra sütött karfiol
nagyon finom és tápláló. Próbáld ki te is ezt az egészséges alternatívát a
köretedhez vagy akár főételnek is!