Címe: Kefír Házilag: Így Készítheted
El Otthon Az Egészséges Italodat Szia kedves Olvasó! Ebben a blogbejegyzésben
egy olyan italról lesz szó, amely egészséges, finom, és ami a legjobb benne:
otthon is elkészíthető. Ez nem más, mint a kefír. Ha még nem hallottál róla,
vagy nem tudsz róla sokat, most elmondom neked az alapokat és megosztom veled
a házi kefírkészítés menetét. A kefír egy erjesztett tejtermék, amely
Közép-Ázsiából származik. Nemcsak finom és frissítő, de számos egészségügyi
előnnyel is rendelkezik. Gazdag probiotikumokban, ami segít az
emésztőrendszer egészségének fenntartásában. De hogyan is készül a kefír? A
válasz pofonegyszerű: tejjel és kefírgombával. Lássuk is lépésről-lépésre
azt, hogy hogyan készül! Vásárlás: Ahhoz, hogy elkezdhesd a saját kefíred
készítését otthon, első lépésként be kell szerezned néhány dolgot. Szükséged
lesz pasztőrözött tejre (lehetőleg teljes zsírtartalmúra a legjobb eredmény
érdekében) és kefírgombára. A kefírgombát sok helyen megvásárolhatod az
interneten, vagy egészségboltokban. Elkészítés: 1. Tegyél egy evőkanálnyi
kefírgombát egy nagy üvegbe. 2. Önts hozzá 500 ml tejet. 3. Takard le az
üveget egy légáteresztő anyaggal (pl. sajtkendő, kávéfilter), amit gumiszalaggal
rögzíthetsz. 4. Hagyd szobahőmérsékleten 24 órán át állni. Fontos, hogy ne
tedd közvetlen napfénynek kitett helyre. Szűrés: 1. Szűrd le a kefirt egy
finom szűrőn keresztül, hogy leválaszd a kefírgombát a folyadékról. 2. A
kefírgombát tedd vissza az üvegbe, és add hozzá az újabb adag tejet. 3. A
leszűrt kefirt pedig már fogyaszthatod is! Tipp: Ha sűrűbb, joghurtszerű
állagot szeretnél, hagyhatod erjedni további 6-24 óráig a hűtőben. A házi
készítésű kefír íze lehet savanykásabb vagy krémesebb a boltinál, attól
függően, hogy mennyi ideig hagyod erjedni. A legfontosabb, hogy mindig
