Bejegyzés címe:
Mézes Mustáros Saláta Öntet – Az ízfokozó, amitől salátád kiteljesedik
Üdvözlet kedves olvasók! Mielőtt belekezdenénk a téma feldolgozásába,
szeretném hangsúlyozni, hogy a szószok és öntetek nem csupán a saláták
kiegészítői, hanem azok ízét kiteljesítő alapelemek. Egy jól elkészített
öntet képes feldobni még a legegyszerűbb zöldségsalátát is. Ma egy olyan
öntetről lesz szó, mely egyszerűen elkészíthető, azonban mégis egy teljesen
új dimenziót hozhat salátáidba: a mézes mustáros salátaöntetről. A méz édes
íze tökéletesen balanszírozza a mustár csipős-pikáns jellegét, ami így egy
igazi ízkavalkáddal ajándékozza meg ételünket. Hogyan is készül ez az
egyszerű, ám annál finomabb öntet? Hozzávalók: – 2 evőkanál Dijoni mustár – 2
evőkanál méz – 4 evőkanál olívaolaj – 1 evőkanál almaecet (vagy fehérbor
ecet) – só és frissen őrölt bors ízlés szerint Elkészítése: 1. Egy tálba
tegyük a mézet és a Dijoni mustárt. Fontos, hogy Dijoni mustárt használjunk,
mivel annak van a leginkább kiegyensúlyozott íze, amely nem nyomja el a méz
édességét. 2. Keverjük össze az alapanyagokat, amíg sima elegyet kapunk. 3.
Adjuk hozzá lassan az olívaolajat, közben folyamatosan kevergessünk, hogy
szépen be tudjon dolgozódni az öntetbe. 4. Végül adjuk hozzá az ecetet, majd
sóval és borssal ízesítsük. Az ecet ad egy kis savanykás ízt, ami tökéletesen
ellensúlyozza a méz édességét és a mustár pikáns jellegét. 5. Jól kavarjuk
össze az egészet, majd hagyjuk állni pár percig, hogy az ízek jól
összeérjenek. A mézes mustáros salátaöntet remekül illik csirkesalátákhoz, de
kipróbálhatod grillezett zöldségekkel vagy akár egy egyszerű zöldsalátával
is. Szóval bátran kísérletezz vele, hiszen ez az öntet nem csak egyszerűen
elkészíthető, hanem igazán sokoldalúan felhasználható is. Remélem, tetszett
ez a bejegyzés, és ki fogod prób