Cím: Kefíres
Palacsinta: Hogy Lesz a Reggeli Királynője Sziasztok, kedves olvasóim! Ma egy
különleges recepttel szeretnék megosztani veletek, amely új színt vihet a
reggelikbe, de akár a desszertek világába is. A klasszikus palacsinta kissé
egészségesebb, mégis ízletes változatát fogom bemutatni: ez pedig nem más,
mint a kefíres palacsinta. Ahogy a neve is mutatja, a hagyományos tej helyett
kefirt használunk ebben a változatban. A kefir egy természetes probiotikum,
tele van tápanyagokkal és segít az emésztőrendszer egészségének
fenntartásában. Így nem csak finom, hanem egészséges is lesz a palacsintánk!
Kezdjük is el az alapanyagok listázásával: – 2 tojás – 250 ml kefir – 120 g
rétesliszt (vagy sima búzaliszt) – 1 evőkanál nádcukor – fél teáskanál só – 1
teáskanál szódabikarbóna A liszten és a szódabikarbónán kívül az összes
hozzávalót összekeverünk egy tálban. A legjobb, ha egy botmixert használunk
hozzá, így garantáltan csomómentes lesz a tészta. Miután elkészült a
kefir-tojás-cukor-só keverék, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.
Fontos, hogy a szódabikarbónát csak az utolsó pillanatban adjuk hozzá, mert
így lesz igazán levegős a palacsintatészta. Ezután jöhet a sütés! Egy
serpenyőt melegítsünk közepes lángon, és ha már kellően forró (nem pedig túl
meleg), merítsünk bele egy merőkanálnyi tésztát. Süssük mindkét oldalát
aranybarnára, majd folytassuk a műveletet, amíg el nem fogynak az
alapanyagok. A tökéletes illatú és ízű kefíres palacsinták elkészültek!
Tálalhatjuk hagyományosan lekvárral, de akár friss gyümölcsökkel is. Aki
pedig még egészségesebbé szeretné tenni, választhatja a joghurtot és mézet is
feltétnek. Remélem, ki fogjátok próbálni ezt az egyszerű és finom receptet.
Ha kedvet kaptatok hozzá, osszátok meg velem is a tapasztalataitokat! És
persze ne felejtsetek el ízlettét sem, mert kíváncsi vagyok, hogy tetszett
nektek a kefíres palacsinta. Boldog sütés-főzést kívánok mind
