A kelbimbó egy
olyan zöldség, amely sokak számára nem igazán kedvelt, pedig ha megfelelően
elkészítjük, nagyon finom és egészséges étel lehet belőle. Ebben a
blogbejegyzésben arról fogok beszélni, hogyan lehet kelbimbót sütni a
sütőben, hogy az igazán ízletes legyen. Először is, válasszunk friss és
egészséges kelbimbót a sütéshez. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe vagy
hagyjuk egészben, attól függően, mennyire szeretjük a roppanós vagy puha
textúrát. Az előkészített kelbimbót tegyük egy tálba, adjunk hozzá
olívaolajat, sót, borsot és ízlés szerint más fűszereket is (pl. fokhagyma,
rozmaring vagy citromlé). Keverjük jól össze, hogy minden darabot bevonjon az
ízesítés. Óvatosan terítsük ki a kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire
úgy, hogy ne fedjék egymást teljesen. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon
kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ha szeretnénk még pikánsabb
ízt adni a kelbimbónak, szórjunk rá reszelt sajtot vagy pirított diót az
utolsó pár percben. A sütés után tálaljuk azonnal és élvezzük az
ínycsiklandozó kelbimbók ropogós és ízletes jellegét. Remélhetőleg ezzel a
recepttel kedvet kapnak azok is, akik eddig nem voltak oda a kelbimbóért! Jó
étvágyat!
