Cím: Ketchupos
Csirkeszárny – Egyszerű és Ízletes Űnnepi Fogás Ha valami mást szeretnél enni
a hétvégén, de nem akarsz órákat a konyhában tölteni, akkor a ketchupos
csirkeszárny tökéletes választás. Nem csak a BBQ rajongóknak ajánlom
figyelmébe, hanem mindenki másnak is, aki szereti az egyszerűen elkészíthető
és mégis ízletes ételeket. Az alapanyagok beszerzése sem jelenthet gondot,
hiszen a hozzávalók nagyrésze nálunk minden háztartásban megtalálható. A receptben
szereplő csirkeszárnyat már előre feldarabolva is meg lehet vásárolni, ami
tovább egyszerűsíti az előkészületeket. A ketchupos csirkeszárny elkészítése
lépésről-lépésre: 1. Először tisztítsuk meg és szárítsuk le a
csirkeszárnyakat. 2. Keverjük össze a marinádhoz szükséges hozzávalókat:
ketchup, méz, szójaszósz, fokhagyma, só és bors. Ha szereted az erős ízeket,
adj hozzá egy kevés chili pehelyt vagy csipetnyi Cayenne borsot. 3. Mártsuk
bele a csirkeszárnyakat a marinádba, majd takarjuk le őket és hagyjuk az
ízeket összeérni legalább egy órán keresztül a hűtőben. A legjobb, ha egész
éjszakára hagyod pihenni. 4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30-40
percig süssük a csirkeszárnyakat. A közepénél egyszer forgassuk meg őket,
hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön. 5. Tálalás előtt locsoljuk meg a
maradék marináddal és szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Mint
látod, a ketchupos csirkeszárny elkészítése egyszerű, gyors és nagyszerű
ízeket rejteget. Ha szereted a grill ételeket de nem akarsz nagy
fáradtságokat magadra vállalni, ez a recept tökéletes választás lehet!
Összefoglalva: a ketchupos csirkeszárny egy egyszerűen elkészíthető, ízletes
és laktató fogás. Remélem, kipróbálod és ugyanolyan nagy örömöt találsz az
elkészítésében, mint amennyit én! Jó étvágyat kívánok minden olvasónak!