Klasszikus Diótorta

  A klasszikus
diótorta egy olyan sütemény, amelynek elkészítése nem bonyolult, de ízében és
állagában igazán különleges. A diótorta az egyik legnépszerűbb és
legkedveltebb desszert a magyar konyhában. Az első lépés a dió darálása.
Fontos, hogy friss diót használjunk, mert az adja meg a torta jellegzetes
ízét. A darált diót keverjük össze a liszttel, hogy egy homogén masszát
kapjunk. A tojásokat válasszuk szét fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét
verd kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. A tojássárgákat
keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a darált diós-lisztes
keveréket. Végül óvatosan forgassuk össze a habosított tojásfehérjével.
Ezután öntsük a masszát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába, majd
előmelegített sütőben süsse kb. 30-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a
teteje. A klasszikus diótortát általában porcukorral megszórva tálalják, és
gyakran vaníliaöntettel vagy tejszínhabbal is megkoronázva. Az elkészült
torta nagyon finom és tömör állagú lesz, amely minden diós édesség kedvelőt
elvarázsol. Remélhetőleg kedvet kaptál te is ahhoz, hogy kipróbáld ezt a
klasszikus süteményt otthon! Jó sütést és jó étvágyat!