Cím: A tökéletes kolbászsütés
serpenyőben – egyszerű lépésekben Sokan egyetértenek abban, hogy nincs is
finomabb egy jól elkészített, ropogósra sült kolbásznál. Nem is beszélve
róla, hogy a házilag sült kolbász illata mindenkit az asztalhoz csalogat!
Nézzük meg, hogyan süssük meg otthon a tökéletes kolbászt serpenyőben! 1.
Előkészítés A sikeres sütés első lépése mindig a jó előkészítés. Válasszunk
minőségi húskészítményt a helyi hentesnél vagy a szupermarketben. A legjobb
választás a friss, füstölt vagy nyers kolbász lehet. 2. Vágjuk fel a kolbászt
A következő lépés a kolbász felvágása. Itt két lehetőségünk van: vagy
karikákra vágjuk, vagy hosszában felvágjuk. A karikák esetén ügyeljünk arra,
hogy ne vágjuk túl vékonyra, mert könnyen kiszáradhatnak a sütés során. Ha
pedig hosszában vágjuk fel a kolbászt, akkor az ízek jobban ki tudnak oldódni
a sütés során. 3. Előmelegített serpenyő A következő lépésben a serpenyő
előmelegítése következik. Legjobb, ha vastag falú serpenyőt vagy
grillserpenyőt használunk, mert ezek egyenletes hőeloszlást biztosítanak. Az
előmelegítést közepes hőfokon végezzük. 4. Kolbász sütés Amikor a serpenyő
kellően felmelegedett, helyezzük bele a kolbászt. Ne használjunk olajat vagy
zsiradékot, mert a kolbászban lévő zsír elegendő lesz a sütéshez. Süssük a
kolbászt mindkét oldalán aranybarnára. A sütési idő függ a kolbász
vastagságától és arról, hogy milyen állapotban vettük (füstölt, nyers stb.),
de általában 10-15 perc kell mindkét oldalán. 5. Szervírozás Amint a kolbász
ropogósra sült, kivesszük a serpenyőből és papírtörlőre helyezzük, hogy az
felesleges zsiradékot magába szívja. Tálalhatjuk friss kenyérrel és
savanyúsággal vagy egy finom salátával. Nem is olyan nehéz, ugye? A tökéletes
kolbászsütés titka egyszerű: jó minőségű alapanyagok és a megfelelő
hőmérséklet. Ha ezekre odafigyelünk, garantáltan mindenki im