A körte befőtt egy
igazán finom és egyszerűen elkészíthető édesség, amely télen is fel tudja
dobni az étkezéseket. Ha szeretnél otthon elkészíteni egy adagot ebből a
finomságból, kövesd az alábbi receptet lépésről lépésre. Hozzávalók: – 1 kg
körte – 50 dkg cukor – 1 citrom leve – fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítés: 1. Először moss meg alaposan és hámozd meg a körtéket. Vágd fel
apró darabokra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen formában szeretnéd
a befőttet. 2. Egy nagy lábasban tedd össze a körtéket a cukorral, majd
facsarj rá egy citrom levét. 3. Fűszerezd ízlés szerint fahéjjal és
szegfűszeggel. 4. Keverd össze alaposan az összetevőket, majd hagyd állni
legalább egy órát, hogy kiengedje a levét. 5. Ezután tedd a lábast tűzre, és
főzd lassú tűzön addig, amíg a körte megpuhul és besűrűsödik az alaplé. 6. Ha
elérted a kívánt állagot, kanalazd át forró befőttes üvegekbe és zárd le
őket. Így elkészítve egy igazán ízletes körte befőttöt kapsz, ami tökéletes
desszert lehet akár egy csésze teához is. Próbáld ki ezt a receptet otthon és
élvezd az ízeket egész évben!