A korte befott egy
klasszikus őszi finomság, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy az édes
körte ízét hosszú ideig élvezhessük télen is. A korte befott elkészítése nem
bonyolult, de néhány lépés betartása elengedhetetlen a tökéletes végeredmény
érdekében. Először is válasszunk egészséges, érett körtéket a befott
elkészítéséhez. Fontos, hogy ne legyen túl puha vagy rothadt részük, mivel ez
ronthatja az egész befott minőségét. Mossuk meg alaposan a körtéket, majd
hámozzuk meg és vágjuk fel apró darabokra. Ezután jöhet a befottlé készítése.
Egy lábasban keverjük össze a vizet, cukrot és fűszereket (pl. fahéj,
szegfűszeg) és forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtedarabokat és főzzük őket
addig, amíg megpuhulnak, de még nem teljesen szétfőnek. Az utolsó lépésben
töltsük üvegekbe a kész befottot és zárjuk le azokat jól. Ha szeretnénk
hosszabb ideig tárolni, akkor érdemes még sterilizálni is az üvegeket. A
korte befott így elkészítve remek desszert lehet télen is, amit magában vagy
például süteményekkel fogyaszthatunk. Érdemes kihasználni az őszi idényt és
előre elkészíteni egy adagot belőle, hogy mindig legyen kéznél egy finom
csemege. Jó étvágyat!