Kukoricaliszt Palacsinta

  A kukoricaliszt
palacsinta egy könnyű és ízletes alternatíva a hagyományos búzalisztből
készült palacsintáknak. A kukoricaliszt segítségével gluténmentes, így
ideális választás lehet azoknak, akik ételérzékenységgel küzdenek vagy
egyszerűen változatosabbá szeretnék tenni az étrendjüket. Az elkészítése
egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükségünk: kukoricaliszt, tojás, tej
és só. Először keverjük össze a lisztet, a sót és a tojást egy tálban, majd
adjuk hozzá fokozatosan a tejet, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Hagyjuk
pihenni legalább 10-15 percig, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután
melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, és kevés olajjal vagy vajjal
kenjük ki. Öntsünk egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és forgassuk meg úgy,
hogy szétterüljön egy vékony rétegben. Süsse két oldalát aranybarnára, majd
tálalja kedvenc feltéteivel. A kukoricaliszt palacsinta sokféleképpen
variálható: édesen fogyaszthatjuk lekvárral, mézzel vagy gyümölcsökkel, de
akár sósan is töltött hússal vagy zöldségekkel. Egyszerű, gyors és egészséges
választás lehet reggelire vagy vacsorára. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű
és finom receptet, és fedezze fel a kukoricaliszt palacsinta ízvilágát!