A kukoricás kenyér
egy könnyen elkészíthető, finom és tápláló péksütemény, ami ideális választás
lehet reggelire vagy tízóraira. A recept alapja a kukoricaliszt, amelynek
köszönhetően ez a kenyér nemcsak finom, de tápláló is. A recept lépéseit
követve könnyedén elkészítheted otthon is ezt az ízletes kenyérfélét. Először
is keverj össze egy tálban 2 csésze kukoricalisztet, 1 csésze teljes kiőrlésű
lisztet, fél csésze zabpelyhet, 2 teáskanál sütőport és egy kis sót. Egy
másik tálban pedig keverj össze 1 és negyed csésze tejfölt, fél csésze
olvasztott vajat és egy tojást. Ezután lassan öntsd hozzá a nedves
hozzávalókat a szárazakhoz, és gyúrd össze alaposan. Ha túl száraznak érzed a
tésztát, adj hozzá még egy kis tejfölt vagy vizet. Amikor már egynemű tésztát
kaptál, formázz belőle egy kenyérgombócot és helyezd sütőpapírral bélelt
tepsibe. Végül süsd előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, vagy amíg
aranybarna nem lesz a kenyér teteje. Ha szeretnéd, még melegen kend meg
olvasztott vajjal a tetejét. Így könnyedén elkészítheted otthon is ezt az
ínycsiklandozó kukoricás kenyeret, amely garantáltan elnyeri majd a család és
barátok tetszését is! Jó étvágyat!