Lágy Tojás Perc

  Címe: Az Ízletes
Utazás: A Legjobb Görög Saláta Receptje Üdvözlöm minden kedves olvasómat, aki
szereti a mediterrán ízeket és a jó salátákat. Ma egy igazán klasszikus,
egyszerű, mégis ízletes ételt fogok bemutatni, ami nem más, mint a görög
saláta. Ez az étel tökéletesen reprezentálja a görög konyha egyszerűségét és
frissességét. Úgyhogy foglaljatok helyet az ízek hajóján, mert elindulunk
Görögországba. A görög salátát – vagy ahogy a helyiek nevezik, ‘horiatikit’ –
gyakran fogyasztják előételként, de akár önálló könnyű vacsoraként is
megállja a helyét. A recept nagyon egyszerű, viszont ahhoz, hogy valóban
autentikus legyen, fontos hogy friss és minőségi alapanyagokból készüljön.
Hozzávalók 4 személyre: – 4 nagy paradicsom – 1 nagy uborka – 1 közepes
vöröshagyma – 1 paprika (lehetőleg zöld) – 200 g feta sajt – Kalamata
olívabogyó (mennyisége ízlés szerint) – Extra szűz olívaolaj – Só – Oregano
Elkészítés: 1. Először is, vágjuk fel a zöldségeket: a paradicsomot és az
uborkát nagyobb kockákra, a hagymát vékony szeletekre, a paprikát csíkokra.
Az alapanyagokat helyezzük egy tálba. 2. Ezután adjuk hozzá az olívabogyókat
és a feta sajtot. A sajt lehet kockázva, vagy egy nagy darabban a saláta
tetején, ahogy azt Görögországban gyakran szokás. 3. Szórjuk meg sóval
(vigyázat, a feta sajt is sós!), majd öntsük le olívaolajjal. Zárásként pedig
szórjuk meg az egészet oreganóval. És kész is! Ilyen egyszerűen elkészíthető
ez a friss, ízletes saláta, amiért biztosan rajongani fog mindenki. Ne
feledjük el azonban, hogy a görög saláta igazi ereje az alapanyagok
minőségében rejlik! Ugye milyen könnyű? Mostantól nincs mentség, tessék
felállni a kanapéról és bevásárolni a legközelebbi piacon! Élvezzétek ezt az
ízletes mediterrán utazást otthonotok kényelmében!