Lazac Serpenyőben

  A lazac
serpenyőben egy egyszerű, gyors és ízletes módja annak, hogy elkészítsük ezt
a népszerű halfélét. A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban, fehérjében és más
fontos tápanyagokban, így kiváló választás az egészséges étrend részeként.
Először is, fontos kiválasztani a megfelelő lazacot. Friss vagy fagyasztott
lazacot válasszunk, lehetőleg vadon élőt. A lazac szeletek legyenek kb. 2-3
cm vastagok, hogy egyenletesen süljenek meg. A serpenyőt melegítsük fel közepes
lángon, majd adjunk hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat. Ha szeretnénk,
fűszerezzük a lazacot sóval, borssal, friss fűszernövényekkel vagy
fokhagymával. A lazacot tegyük a felhevített serpenyőbe bőrös oldalával
lefelé. Hagyjuk sülni kb. 3-4 percig, majd fordítsuk meg óvatosan egy
spatulával. Süsset még további 2-3 percig, amíg a hal átsül, de ne
szárítódjon ki. A halat tálalhatjuk friss salátával, párolt zöldségekkel vagy
rizzsel. Egy kis citromlével locsolva igazán ízletes ételt kapunk. Összességében
tehát a lazac serpenyőben egy egyszerű és egészséges választás lehet a
hétköznapi ebédek vagy vacsorák során. Próbáljuk ki otthon is ezt az egyszerű
receptet!