A lazac egy
rendkívül népszerű halfajta, amelyet sokféleképpen lehet elkészíteni. Egyik
egyszerű és ízletes módszer a lazac sütőben való elkészítése. Először is
előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben elkészítjük a lazac fűszerezését,
amely lehet egyszerű sóval, borssal és olívaolajjal, de akár más fűszerekkel
is ízesíthetjük, például citrommal vagy petrezselyemmel. Az elkészített
lazacot helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a
fűszerezett olajjal mindkét oldaláról. A lazacot szórjuk meg friss
citromlével, majd takarjuk le alufóliával. A lazacot tegyük a előmelegített
sütőbe és süssük körülbelül 15-20 percig, attól függően, hogy mennyire
szeretnénk átsütni. Ha szeretnénk rá pirítani a tetejét, távolítsuk el az
alufóliát az utolsó pár percre. A kész lazacot tálalhatjuk friss zöldségekkel
vagy körettel. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom étel, amely tökéletes
választás lehet egy gyors és egészséges vacsorához. Jó étvágyat!