A lazacos
tejszínes tészta egy egyszerű, de ízletes étel, amelyet gyorsan
elkészíthetünk otthon is. A recept alapja a friss lazacfilé, tejszín és
fűszerek, amelyek együtt egy krémes és gazdag szószt eredményeznek. Először
is, vágjuk fel a lazacfilét kisebb darabokra, majd pirítsuk meg egy kevés
vajon vagy olajon néhány percig. Adjunk hozzá fokhagymát és vöröshagymát,
majd pároljuk további néhány percig, amíg megpuhulnak. Ezután öntsük hozzá a
tejszínt és adjunk hozzá friss petrezselymet, citromlevet és ízlés szerint
sót és borsot. Forraljuk fel a szószt, majd csökkentsük a lángot és főzzük
további 5-10 percig, amíg besűrűsödik. Eközben főzzünk meg egy adag tésztát
sós vízben, majd szűrjük le és öntsük rá a lazacos tejszínes szószt. Keverjük
össze alaposan, hogy az összes tészta befedje a finom szószt. Végül tálaljuk
az ételt reszelt parmezánnal vagy friss petrezselyemmel megszórva. A lazacos
tejszínes tészta tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy ebédhez,
ami garantáltan el fogja nyerni a család vagy barátok tetszését. Jó étvágyat!