A csirkemáj az
egyik legkedveltebb belsőség, amit sokan imádnak fogyasztani. Ízében
különleges, textúrája pedig rendkívül finom és krémes. Ha Te is szereted ezt
a húsos csemegét, akkor jó helyen jársz, hiszen most összegyűjtöttem néhány
fantasztikus receptet, amivel garantáltan elvarázsolhatod a családod vagy
barátaid ízlelőbimbóit. 1. Pirított csirkemáj fokhagymás vajban: – A
csirkemájat alaposan megmossuk és leszárogatjuk. – Forrósítsunk fel egy
serpenyőt olajjal, majd dobjuk rá a májat. – Süssük addig, amíg mindkét
oldala szép aranybarnára pirul. – Közben készítsünk egy fokhagymás vajat:
keverjünk össze vajat fokhagymával és friss petrezselyemmel. – Amikor a máj
elkészült, tálaljuk tányérokra és kanalazzunk rá bőségesen a fokhagymás
vajból. 2. Csirkemájpástétom: – A csirkemájat tegyük egy tálba és sózzuk,
borsozzuk. – Egy lábasban olvasszunk fel vajat és dinszteljünk benne apróra
vágott hagymát. – Adjuk hozzá a májat és pirítsuk pár percig. – Öntsünk hozzá
egy kevés fehér bort és pároljuk addig, amíg teljesen megpuhul. – Ha kihűlt,
turmixoljuk össze a májas keveréket és töltsük poharakba vagy formákba. –
Hagyjuk kihűlni a hűtőben legalább egy órán át. 3. Csirkemájas rizottó: –
Pirítsunk meg apróra vágott hagymát olívaolajon egy lábasban. – Adjuk hozzá a
darabolt csirkemájat és süssük meg mindkét oldalán. – Öntsük fel rizzsel és
keverjük össze alaposan. – Lassan adjunk hozzá forró alaplevet apránként és
folyamatosan kevergessük addig, amíg a rizs teljesen megpuhul. – Végül
reszeljünk rá parmezánt és keverjük el alaposan. Remélhetőleg ezekkel a
receptekkel sikerült inspirálni Téged arra, hogy kipróbálj valami újdonságot
csirkemájból. Jó étvágyat kívánok!
