A gombakrémleves
egy igazán ízletes és könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás
lehet hideg téli estéken vagy akár egy könnyű ebédre is. A legfinomabb
gombakrémleves elkészítéséhez szükséged lesz friss gombára, hagymára,
fokhagymára, lisztre, vajra, tejszínre és zöldségleves alaplére. Először is
vágd apróra a gombát, hagymát és fokhagymát. Egy lábasban olvaszd fel a vajat
és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát. Ezután adj hozzá a gombát és párold
pár percig. Szórd rá a lisztet és keverd össze alaposan. Fokozatosan öntsd
hozzá a zöldségleves alaplevet és keverd simára az egészet. Főzd körülbelül
20 percig, majd vedd le a tűzről és turmixold krémesre az egészet. Végül add
hozzá a tejszínt és ízlés szerint sózd, borsozd. Tálald friss petrezselyemmel
vagy pirított kenyérkockákkal tetején. A legfinomabb gombakrémleves így
garantáltan el fog nyerni mindenki tetszését! Jó étvágyat!