A cseresznyebefőtt
az egyik legfinomabb és legnépszerűbb befőttfajta, amit otthon is könnyedén
elkészíthetünk. A cseresznye szezonja általában nyár elején van, így érdemes
ekkor beszerezni a friss gyümölcsöt a befőtt készítéséhez. Az első lépés a
cseresznye előkészítése: mossuk meg alaposan a gyümölcsöt, majd magozzuk ki
őket. Ezt követően töltsük üvegekbe a cseresznyéket, és szórjunk rájuk
cukrot. A cukormennyiség ízlés szerint változhat, de általában 1 kg cseresznyéhez
1 kg cukrot használunk. Az következő lépés a befőttesüvegek zárása: tegyük a
fedelüket az üvegekre, majd helyezzük őket egy nagy fazékba, és öntsünk annyi
vizet bele, hogy ellepje az üvegeket. Forraljuk fel a vizet, majd főzzük kb.
20-30 percig. Miután elkészült a cseresznyebefőtt, hagyjuk kihűlni, majd
tároljuk hűvös, sötét helyen. A legjobb az íze akkor lesz, ha legalább egy
hétig áll hűtőben. A cseresznyebefőtt tökéletes desszert lehet önmagában, de
akár piskótával vagy fagylalttal is tálalhatjuk. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű és finom receptet otthon!