A lencsepörkölt
egy nagyon finom és tápláló étel, amelyet gyakran fogyasztanak a
vegetáriánusok és vegánok is, mivel a lencse kiváló fehérjeforrás. Ezenkívül
könnyű elkészíteni és viszonylag olcsó hozzávalókból áll. Először is,
szükséged lesz lencsére, amit előzőleg át kell mosni és áztatni, hogy
könnyebben emészthető legyen. Ezt követően egy lábasban kevés olajon
megdinszteled a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadod a zöldségeket
(paprika, paradicsom, sárgarépa) és az fűszereket (paprika, só, bors,
kömény). Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a lecsepegtetett lencsét
és felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a
lencse megpuhul és a pörkölt besűrűsödik. Ha szereted az erősebb ízeket, akár
hozzáadhatsz egy kis csípős paprikát vagy chili paprikát is. Tálaláskor friss
petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva még finomabb lesz az étel.
Összességében tehát a lencsepörkölt egy egészséges és ízletes választás lehet
azoknak, akik szeretnének változatosan étkezni vagy éppen vegetáriánus vagy
vegán életmódot követnek. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet otthon
is!