Leveles Tészta Lekváros

  Címe: „A
Tökéletes Mangó Lassi Recept” Üdvözlöm kedves olvasóim! Ma egy egészen
különleges recepttel szeretném megörvendeztetni Önöket, méghozzá egy igazi
indiai klasszikussal, a mangó lassival. Ez az ital a hagyományos indiai
joghurt alapú ital, a lassi gyümölcsös változata, amelybe mangót adnak.
Egyszerű és frissítő ez a nyári ital, amit akár reggelire, délutáni snacknek
vagy desszertnek is fogyaszthatunk. A mangó lassi közkedvelt ital India több részén,
de világszerte is nagy népszerűségnek örvend. Először is nézzük meg mi is
kell a tökéletes mangó lassihoz: – 2 érett mangó – 2 csésze natúr joghurt – 1
csésze hideg víz – 1-2 evőkanál méz vagy cukor (opcionális) – Jégkockák
(opcionális) – Egy kis reszelt szerecsendió vagy kardamom díszítéshez És most
jöjjön a főzőtanfolyam! 1. Először tisztítsuk meg a mangókat. Vágjuk le a
húsos részeket a mag körül és távolítsuk el a héját. 2. Tegyük a mangóhúst, a
joghurtot, a vizet és a mézet vagy cukrot (ha használunk) egy turmixgépbe. 3.
Turmixoljuk össze az összetevőket, amíg sima és krémes állagot nem kapunk. Ha
túl sűrűnek találjuk az italt, adjunk hozzá még egy kis vizet. 4. Kóstoljuk
meg, és szükség esetén adjunk hozzá több édesítőt. 5. Töltsük poharakba az
italt, tegyünk bele jégkockákat ha szeretnénk hidegebb italt fogyasztani. 6.
Szórjuk meg tetejét reszelt szerecsendióval vagy kardamommal a díszítéshez.
És kész is! Ennyire egyszerű elkészíteni ezt az ízletes és frissítő indiai
italt. A mangó lassi remek módja annak, hogy felhasználjuk a túlérő
mangónkat, és valami igazán különlegeset főzzünk belőle. Próbálja ki Ön is!
Remélem, hogy tetszett ez a recept és ki is próbálja! Ha van kedvenc mangós
receptje, ossza meg velem és olvasóimmal a kommentekben! Mindig izgalmas új
recepteket kipróbálni!