Sziasztok, kedves olvasóim! Ma egy
igazán izgalmas témáról szeretnék írni: a leveles tészta pizzáról. Igen, jól
olvastátok, ez a két népszerű étel kombinációja igazán fantasztikus! Az
egyszerűség és a gyorsaság mellett pedig még egészségesebb is, mint a
hagyományos pizza tészta. Lássuk is, miről is van szó! A leveles tészta pizza
ötlete nagyjából úgy született, hogy mit is csináljunk egy hirtelen jött
pizza-vággyal, ha nincs otthon hagyományos pizzatészta. Ekkor jött az ötlet:
miért ne használjuk fel azt a csomag levelestésztát, ami már régóta várja
sorsát a hűtőben? A végeredmény pedig magáért beszélt: egy omlós, ropogós
alapú pizza kerekedett ki belőle. A leveles tészta pizzának számtalan előnye
van. Az egyik legfontosabb, hogy rengeteg időt spórolhatunk meg vele. Míg a
hagyományos pizzatésztával macerásan kell kneadálni, élesztővel bajlódni és
várni míg kel, addig a leveles tésztával mindezeket kihagyhatjuk. Ezen felül
sokkal kevesebb zsírt használunk a tészta elkészítésénél, így kalóriatartalma
is jóval alacsonyabb. Az elkészítése pedig pofonegyszerű. Csak csomagoljuk ki
a leveles tésztát, majd terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután
jön a szósz: egy egyszerű paradicsomszósszal vagy pizzaszósszal kenjük be a
tésztát, de akár krémsajtot is használhatunk alapnak. Szórjuk meg reszelt
sajttal és tegyünk rá kedvenc feltéteinket, legyen az szalámi, sonka,
zöldségek vagy gomba. A végén pedig csak annyi dolgunk van, hogy betoljuk a
sütőbe és 15-20 percig sütjük 200 fokon. A leveles tészta pizza nem csak
gyorsan elkészíthető, de rendkívül változatos is. Készíthetünk belőle
vegetáriánus verziót friss zöldségekkel vagy vegán változatot növényi
sajtokkal és feltétekkel. De ha éppen valami extra kényeztetésre vágyunk,
akkor miért ne dobnánk fel némi trüffelolajjal vagy friss bazsalikommal?
Röviden tehát a leveles tészta pizza egy igazán fantasztikus alternatíva, ha
valami gyors, egyszerű, de mégis finom ételre vágyunk. Bátran aj