A madártej torta
egy könnyű és levegős desszert, amelynek elkészítése egyszerű, de mégis
nagyon ízletes eredményt garantál. Ha szeretnéd kipróbálni ezt a finom
süteményt, kövesd az alábbi receptet lépésről lépésre! Hozzávalók: – 6 tojás
– 200 g porcukor – 1 csomag vaníliás cukor – 200 g liszt – 1 csomag sütőpor –
egy csipet só A torta tetejére: – 500 ml tej – 2 evőkanál cukor – 1 csomag
vaníliás pudingpor – 4 tojásfehérje – 4 evőkanál porcukor Elkészítés: 1. Először
válaszd szét a tojásokat, és verd kemény habbá a fehérjéket egy csipet sóval.
2. A sárgákat keverd össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add
hozzá a lisztet és a sütőport. 3. Lassan forgasd hozzá a tojásfehérjét is,
hogy ne törjön össze a hab. 4. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe a
masszát, majd melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd meg kb. 20-25 perc
alatt. 5. Közben készítsd el a madártej krémet: forrald fel a tejet egy
lábasban, majd add hozzá a cukrot és keverd simára. 6. Egy külön tálban verd
fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd lassan öntsd hozzá a forró tejes
masszát, folyamatosan kevergetve. 7. Addig főzd, amíg besűrűsödik, majd vedd
le a tűzről, és hagyd kihűlni. 8. Ha mindkét rész kész, vágd ketté
vízszintesen a piskótát, és kend rá a madártejes krémet. 9. A torta tetejét
díszítheted kókuszcseppel vagy csokimázval is. Remélhetőleg kedvet kaptál
ahhoz, hogy kipróbáld ezt az ínycsiklandó madártej torta receptet! Jó
étvágyat!