Magyar Gulyás Recept

  Címe: „A hagyományok íze: Magyar
gulyás recept” Üdvözlök mindenkit! A mai bejegyzésben egy olyan
klasszikus magyar étellel ismerkedünk meg, amely világszerte népszerű: a
gulyás. Ez az autentikus recept a hagyományos magyar gulyást varázsolja
asztalunkra, ízletes, szaftos marhahúsból, burgonyából és sok-sok finom
fűszerből. Az igazi magyar gulyásleves elkészítése nem bonyolult feladat, de
némi odafigyelést és időt igényel – és persze a legfontosabb, hogy minőségi
alapanyagokat használjunk hozzá! Hozzávalók 4 személy részére: – 800g marha
lapocka – 2 nagyobb vöröshagyma – 2 evőkanál pirospaprika – 2 gerezd
fokhagyma – 3 közepes burgonya – 1 kisebb fej káposzta (opcionális) – 1 csomó
petrezselyem – 2 zöldpaprika – 2 paradicsom – só, bors – csipet kömény
Elkészítés: 1. Először is aprítsuk fel a hagymát és dinszteljük meg egy nagy
lábasban kis olajon. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, vegyük le a tűzről
és adjuk hozzá a pirospaprikát. Keverjük át, majd tegyük vissza a tűzre. 2.
Adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, és addig
pirítsuk, míg minden oldalán szép barnás színt kap. 3. A húshoz adjuk hozzá
az aprított fokhagymát és a köményt, majd öntsünk rá annyi vizet, ami ellepi.
Főzzük kb. 1 órát. 4. Ezután adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, a
szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát is. Ha van otthon káposzta,
azt is beletéve ízletesebbé tehetjük az ételt. Ekkor adagoljuk hozzá a
petrezselymet is. 5. Lassú tűzön további 20-30 percig főzzük az ételt, hogy a
zöldségek is megpuhuljanak. 6. A gulyásleves tálalása előtt néhány percig
állni hagyjuk, majd melegen tálaljuk. A gulyásleves nemcsak finom és tápláló
étel, de igazi magyar tradíció is. Bárki könnyedén elkészítheti otthon,
hiszen a recept egyszerű, az eredmény pedig garantáltan ízletes lesz. Jó
étvágyat k