Cím: Utazzunk a magyar konyha mélyére
– gulyás receptek a nagyvilágnak! Bevezetés Szeretnénk megosztani veletek
néhány, Magyarországról származó gulyás receptet, amikor hűvösebb időt jelez
a hőmérő vagy csak szeretnétek valami ízletes és laktatót főzni. A gulyás az
egyik legismertebb magyar étel a világon, amelynek rengeteg variációja
létezik. Az alábbiakban három különböző változatot osztunk meg veletek: a
hagyományos bográcsban főzött gulyást, a gyorsabb, hétköznapi változatot és
egy vegetáriánus verziót is. 1. Hagyományos Bogrács Gulyás Az eredeti gulyás
recept bográcsban készül, ami igazi élményfőzést jelent. Ahhoz, hogy ezt az
ételt elkészítsük, szükségünk lesz 1 kg marhahúsra (legjobb választás a lapocka
vagy a szegy), 2 fej vöröshagymára, 4 gerezd fokhagymára, 3 zöldpaprikára, 2
paradicsomra, 2 evőkanál pirospaprikára, sóra és borsozásra ízlés szerint. A
húsokat nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát apróra. A bográcsban először a
hagymát pirítjuk meg zsíradékban, majd hozzáadjuk a húst és addig sütjük,
amíg kifehéredik. Ekkor vesszük le a tűzről és szórjuk rá a pirospaprikát,
majd jól elkeverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra
vágott paradicsomot és paprikát, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük annyi
vízzel, amennyi ellepi. Lefedve lassú tűzön főzzük kb. 2 órát. 2. Hétköznapi
Gulyás A hétköznapi gulyás gyorsabb elkészítést igényel és némi változtatást
hajt végre az eredeti recepten – többek között burgonya is kerül bele. Az
alapanyagok hasonlóak az előző receptben megadottakhoz, csupán 4 közepes
burgonya és 1 evőkanál köménymag kerül még hozzáadásra. Az elkészítése során
a mennyiségeket és a főzési időt is be kell tartani: miután megpirítottuk a
húst a hagymával és pirospaprikával, adjuk hozzá a burgonyát, a paprikát és a
paradicsomot, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a köm