Szeretettel
köszöntelek a kulináris blogomon! Ma egy igazán tradicionális magyar étel, a
májas hurka elkészítéséről olvashatsz. A májas hurka különlegességét a benne
rejlő ízek varázsolják elénk, és ezúttal nem a sütőben, hanem serpenyőben
fogjuk elkészíteni. Ez a recept egyszerű, gyors és nagyszerű módja a májas
hurka sütésének. Először is nézzük meg, mire lesz szükségünk: – Májas hurka
(egy csomagban általában kettő van) – Kis mennyiségű zsír (olaj vagy disznózsír)
– Só – Bors Kezdjük azzal, hogy fogunk egy jó méretű serpenyőt, ami elég nagy
ahhoz, hogy befogadja a hosszú májas hurkát. Az aljába öntsünk egy kevés
olajat vagy disznózsírt – ne túl sokat, csak annyit, hogy befedje az alját. A
serpenyőt tegyük közepes lángra. Amíg melegszik, vegyük elő a májas hurkát és
vágjuk félbe. Fontos megemlíteni, hogy ha nem szeretnénk, hogy a hurka
„felrobbanjon” sütés közben, érdemes néhány helyen megszurkálni egy
villával. Amikor a serpenyő felmelegedett, helyezzük bele a májas hurka
darabokat. Fontos, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor a hurka
külső része hamarabb megsül, mint a belső. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A májas hurkát süsd közepes hőfokon, és gyakran forgasd meg, hogy minden
oldala szép aranybarna legyen. Általában 10-15 perc alatt elkészül, de ez
függ a hurka vastagságától is. Amikor már minden oldala szép aranybarna
színű, vedd le a tűzről. Hagyd pihenni pár percig, mielőtt felvágnád – így az
ízek jobban összeérnek. A végén az egész család élvezheti ezt az egyszerűen
elkészíthető és finom ételt. A májas hurka serpenyőben sütve kiváló választás
lehet egy tartalmas hétvégi ebédhez vagy akár egy baráti összejövetelhez is.
Jó étvágyat kívánok! Ha van kedved és időd, oszd meg velünk a saját májas
hurka receptedet vagy élményeidet!