Májas Tészta

  Az ételkészítés
egyik egyszerű és finom fogása a májas tészta. Ez a olasz eredetű étel
könnyen elkészíthető, és nagyszerű választás lehet egy gyors és ízletes
vacsorához. Először is, szerezz be jó minőségű friss májat és tésztát. A
legtöbb receptben csirkemájat használnak, de te is kipróbálhatod marha vagy
sertés májjal is. A tészta típusa is szabadon választható, bár a leggyakoribb
választás a spagetti vagy penne. Elkészítéséhez először vágd fel a májat vékony
szeletekre, majd pirítsd meg vajban vagy olajban egy serpenyőben néhány perc
alatt. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd további
pár percig. Közben főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson lévő útmutató
szerint. Ha kész, öntsd le és csepegtess le róla. A májas keveréket add hozzá
a tésztához, majd keverd össze alaposan. Ízlés szerint ízesítsd sóval,
borssal vagy akár friss petrezselyemmel. Végül tálald az ételt melegen,
esetleg reszelt sajttal megszórva. Remek kísérőként szolgálhat egy friss
saláta vagy sült zöldség mellett. Összességében a májas tészta egyszerű és
tápláló étel, melyet gyorsan elkészíthetsz otthon is. Próbáld ki ezt az
olaszos fogást, garantáltan ízletes lesz!